Bemutatkozás

Mutassuk meg, hogy mi konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisak elsősorban magyarok vagyunk. Mutassuk meg, hogy közösen képesek vagyunk megváltoztatni hazánk jövőjét és egy szuverén, polgári, modern európai Magyarországot építeni.

Mondjuk ki, hogy semmi sem mehet úgy tovább ahogy az utóbbi évtizedekben. Morális, politikai és gazdasági válság van Magyarországon. A magyar emberek többségének megingott a bizalma az országot majd 30 éve irányító teljes politikai elitben. Nem kérnek a felesleges ideológiai és társadalmi megosztottságból és egyre többen ismerik fel, hogy a politikusok által mesterségesen létrehozott árkok és viták csak a hatalom gyár működését és a nemzeti vagyonnak a szűk haveri és családi körnek való átjátszását hivatott elfedni.

Hova is jutottunk?

A 20 évvel ezelőtti uniós csatlakozásunk óta több tízezer milliárd forint uniós pénz érkezett hazánkba. Ennek a pénznek a feléből  újjáépítették a 2. világháboruban porig rombolt Németországot és létrehozták Európa vezető gazdasági hatalmát. Nálunk mi történt?

Egy évtized alatt az uniós támogatások ellenére hazánk az unió második legszegényebb és egyben a legkorruptabb országa lett. Eközben kialakult egy szűk kör, ahova csak 100 milliárdos vagyonnal lehet bekerülni, ahol összefonódik a politika és a gazdaság, ahová ellenőrizhetetlenül vándorolnak nemzeti kincseink, szállodák, cégek, termőföldek, Balaton-part, autópályák, repülőtér és a sort reggelig folytathatnánk. Épp ezért az első és legfontosabb lépése kell legyen az új kormánynak, hogy csatlakozik az Európai Ügyészséghez, megerősíti az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzését és leváltja a jelenlegi legfőbb ügyészt, hogy a vádhatóság politikai befolyásolástól mentesen végezhesse munkáját.

Az Orbán-kormány egyik legfontosabb üzenete a családok támogatása, mégis a tavalyi évben született a rendszerváltás óta a legkevesebb gyermek hazánkban. Ennek egyik oka, hogy hiányzik a több százezer külföldre távozott honfitársunk és a külföldön megszülető magyar gyerekek tízezrei.

 

 

 A boldog párkapcsolat mellett elsősorban egy békés, élhető országra lenne szükség, ahol stabilitás és kiszámíthatóság uralkodik, inspiráló jövőképpel.

Az oktatás és az egészségügy két másik kulcskérdés, ahol azonnali és radikális változásra van szükség. Mindenki egyetért abban, hogy minőségi oktatás és egészségügy nélkül nincs magyar jövő. 

Soha nem látott mértékben devalválódott a tanári szakma megbecsültsége, ellehetetlenítették a sztrájkhoz való jogot és eközben a magyar diákok teljesítménye évről évre egyre gyengébb a nemzetközi felmérésekben. Követeljük a teljes oktatási rendszer reformját, az új szabályozás előkészítésébe a szakmai szervezetek és az érintettek bevonását. Ha valaki oktatásért felelős politikusként nem képes belátni azt, hogy ma már nem a poroszos, lexikális tudásra építő oktatási modell és a késő estig tartó leckeírás szolgálja a gyermekeink és ezzel az országunk jövőjét, akkor bizonyosan alkalmatlan a feladata ellátására.

Ha a magyar választók végre látnak egy valós megvesztegethetetlen, megzsarolhatatlan, őszinte, egyenes, nyílt és szélsőségektől mentes politikai erőt, akkor egyre többen fogják elhinni, hogy a több évtizedes kétosztatú, politikai váltógazdaság, politikai mocsár után, van remény a változásra. Talán gyorsabban, mint azt sokan gondolnák.

Látni kell, hogy a jelenlegi politikai helyzet fenntartása kizárólag a hatalomgyár, valamint a kompromittálódott kormányzati és ellenzéki szereplők érdeke, hogy a propaganda és a látszat viták mögé bújva folytathassák a nemzeti vagyon haveri és családi kézbe játszását.

A problémák és a hazánk előtt álló kihívások megoldására az én ajánlatom a következő. Létrehozzuk azt a középen álló politikai erőt, amely leszámol az utóbbi évtizedek mesterségesen fenntartott szekértábor logikájával. Létrehozzuk azt az erőt, amelyhez csatlakozhat minden jószándékú magyar ember, aki a hazájáért kíván dolgozni.

Hiszek abban, hogy bármennyire is leépítette a Fidesz a demokrácia és a jogállamiság fontos alappilléreit és bebetonozta a kétharmados szavazásokon a saját megbízható kádereit, hiába költ évente százmilliárdokat propagandára, mindezek ellenére választáson legyőzhető.

A problémák és a hazánk előtt álló kihívások megoldására az én ajánlatom a következő:

Létrehozzuk azt a középen álló politikai erőt, amely leszámol az utóbbi évtizedek mesterségesen fenntartott szekértábor logikájával.

Létrehozzuk azt az erőt, amelyhez csatlakozhat minden jószándékú magyar ember, aki a hazájáért kíván dolgozni. 

Csatlakozz országos hálózatunkhoz!